HUSÍ TERINKA
Seznam surovin
- játra 300 gramů (husí)
- husí maso 100 gramů
- vepřové maso 400 gramů (bůček libovější)
- česnek 5 stroužků
- petržel hladkolistá 1 hrst
- cibule šalotka 50 gramů
- brandy 50 mililitrů
- vejce 3 kusy
- moučka bramborová (škrob) 80 gramů
- koření 20 gramů (na paštiku Quatre épices )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Všechny druhy masa umelte, ideální hrubost mlýnku je 6 mm. V míse je smíchejte s kořením, solí, pepřem, našlehanými vejci, nasekanou šalotkou, petrželkou, prolisovaným česnekem, solamylem a brandy a důkladně promíchejte. Směsí naplňte formu na paštiku nebo biskupský chlebíček a zakryjte ji alobalem a víkem (máte-li formu). Vložte ji do pekáčku, naplňte ho asi do poloviny vodou a pečte v troubě předehřáté na 95 °C asi 4–5 hodin. Paštiku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a pak ji dejte na 48 hodin vychladit do lednice. Teprve potom ji vyklopte, nakrájejte na plátky a snězte.
Poznámka k receptu
V Nebespánu dlouho připravovali terinku z kachních jater. Když ale jednou zkusili husí variantu, naprosto jí propadli. Husí játra se neshánějí lehce, ale poohlédněte se po nich
1KG TERINY CHLAZENÍ 2 DNY
Načítám komentáře...