HUSÍ TERINKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechny druhy masa umelte, ideální hrubost mlýnku je 6 mm. V míse je smíchejte s kořením, solí, pepřem, našlehanými vejci, nasekanou šalotkou, petrželkou, prolisovaným česnekem, solamylem a brandy a důkladně promíchejte. Směsí naplňte formu na paštiku nebo biskupský chlebíček a zakryjte ji alobalem a víkem (máte-li formu). Vložte ji do pekáčku, naplňte ho asi do poloviny vodou a pečte v troubě předehřáté na 95 °C asi 4–5 hodin. Paštiku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a pak ji dejte na 48 hodin vychladit do lednice. Teprve potom ji vyklopte, nakrájejte na plátky a snězte.

Poznámka k receptu

V Nebespánu dlouho připravovali terinku z kachních jater. Když ale jednou zkusili husí variantu, naprosto jí propadli. Husí játra se neshánějí lehce, ale poohlédněte se po nich

1KG TERINY CHLAZENÍ 2 DNY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...