Italské grissini
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- droždí sušené 5 gramů
- voda 200 mililitrů (vlažná)
- bazalka 3 lžičky (sušená)
- rajčata sušená 3 kusy (v oleji)
- olej 3 lžíce (z rajčat)
- sůl 1/2 lžičky
- sůl hrubá (na posypání)
Postup přípravy
1. Promíchejte mouku s droždím, přidejte vodu, bazalku a nadrobno nakrájená rajčata. Ze sklenice, ve které byla rajčata naložena, vlijte do těsta 3 lžíce oleje. V robotu nebo vařečkou promíchejte, přidejte sůl a vypracujte hladké, těsto. Nechte v teple kynout hodinu.
2. Z těsta odkrajujte kousky a vyválejte tenké dlouhé tyčinky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem, posypte hrubou solí a pečte dozlatova 20–25 minut při 200 °C.
Poznámka k receptu
Chlebové tyčinky darujte s dobrým červeným vínem nebo klidně jen tak. Udělají radost těm, kteří nejsou na sladké.
Načítám komentáře...