Jablečné chuťovky
Seznam surovin
- jablka 8 kusů (menší)
- klobása spišská 8 kusů
- křen 100 gramů (čerstvě nastrouhaný)
Postup přípravy
Jablka omyjeme a opatrně je zbavíme jádřinců (nejlépe speciální vykrajovačkou) tak, aby jablka zůstala v celku.
Do otvoru v každém jablku zasuneme nožičku klobásy, jablka rozložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut (podle tvrdosti jablek).
Horká upečená jablka rozdělíme na talíře, každé nakrojíme do kříže a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Poznámka k receptu
Takto připravená jablka podávejte ještě horká. Nejlepší přílohou je celozrnný chléb.
Načítám komentáře...