Jahodové carpaccio se sušenou šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Avokádo podélně rozřízneme na dvě poloviny a vyloupneme pecku. Každou polovinu avokáda ještě rozřízneme na čtvrtiny, seřízneme z nich zelenou kůru a dužninu pokapeme šťávou z citronu, aby neztmavla.

Jahody očistíme, oddělíme asi čtyři a necháme je stranou na zálivku. Zbylé jahody nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a ozdobně je rozložíme v kruzích na čtyři talíře. Také avokádo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je vedle jahod. Přidáme oprané a odkapané listy rokety a na závěr na každý talíř ozdobně naaranžujeme dva plátky sušené šunky.

Vše necháme dobře vychladit a mezitím zbylé jahody rozmixujeme s balzamikovým octem a olivovým olejem dohladka.

Vychlazené jahodové carpaccio přelijeme umixovanou zálivkou, podle chuti posypeme čerstvě drceným pepřem a podáváme.

Poznámka k receptu

Vynikajícím doplňkem jsou slané tyčinky sypané strouhaným parmazánem upečené z kynutého těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...