Jahodové carpaccio se sušenou šunkou
Seznam surovin
- jahody 300 gramů
- šunka sušená 8 plátků (parmská)
- avokádo 1 kus (menší, zralé)
- roketa 1 svazek
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- ocet Balsamico 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- pepř 1 lžička (čerstvě drcený)
Postup přípravy
Avokádo podélně rozřízneme na dvě poloviny a vyloupneme pecku. Každou polovinu avokáda ještě rozřízneme na čtvrtiny, seřízneme z nich zelenou kůru a dužninu pokapeme šťávou z citronu, aby neztmavla.
Jahody očistíme, oddělíme asi čtyři a necháme je stranou na zálivku. Zbylé jahody nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a ozdobně je rozložíme v kruzích na čtyři talíře. Také avokádo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je vedle jahod. Přidáme oprané a odkapané listy rokety a na závěr na každý talíř ozdobně naaranžujeme dva plátky sušené šunky.
Vše necháme dobře vychladit a mezitím zbylé jahody rozmixujeme s balzamikovým octem a olivovým olejem dohladka.
Vychlazené jahodové carpaccio přelijeme umixovanou zálivkou, podle chuti posypeme čerstvě drceným pepřem a podáváme.
Poznámka k receptu
Vynikajícím doplňkem jsou slané tyčinky sypané strouhaným parmazánem upečené z kynutého těsta.
Načítám komentáře...