Jahody se smaženými banány
Seznam surovin
- jahody 10 kusů
- banány 2 kusy
- strouhanka 100 gramů
- bílek 1 kus
- sójová omáčka 1 lžíce (hustá)
- koriandr 1 lžíce (drcený)
- pepř 1 lžíce (drcený)
- olej (na smažení)
Na omáčku:
- jogurt bílý 3 decilitry
- med 1 lžíce
- kumkvat 1 kus (citrusové ovoce podobné minipomeranči, lze ho nahradit 1 lžičkou spařené pomerančové kůry)
- kari 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- paprička chilli červená 1/2 lžičky (nakrájená nadrobno)
- sůl
Postup přípravy
Jogurt smícháme s medem, kari, kurkumou, chilli papričkou, neoloupaným drobně nakrájeným kumkvatem (nebo pomerančovou kůrou) a podle chuti omáčku osolíme.
Banány oloupeme, nakrájíme na plátky, namočíme do bílku smíchaného se sójovou omáčkou a obalíme ve směsi strouhanky, pepře a koriandru. Vložíme je do rozehřátého oleje a usmažíme dozlatova.
Pak je necháme odkapat na savém ubrousku, napíchneme je střídavě s půlkami jahod na špejle (nebo stébla citronové trávy) a podáváme s připravenou omáčkou.
Načítám komentáře...