Jednohubky křenové s kapií
Seznam surovin
- sýr krémový 150 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- křen 2 lžíce (čerstvý, najemno nastrouhaný)
- kurkuma 1/2 lžičky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- šťáva citronová
- paprika kapie (kousek, sterilovaná, na ozdobu)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- vejce 6 kusů
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo, vychlaďte, oloupejte a podélně přepulte.
Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku. Křen jemně nastrouhejte, zalijte citronovou šťávou a promíchejte. Vmíchejte lučinu, špetku soli, pepře, kurkumu a nakonec ušlehanou šlehačku.
Krémem naplňte cukrářský sáček s vetší hubičkou, nastříkejte na půlky vajec a ozdobte kapií a petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo vajec můžete použít na plátky nakrájené rohlíky nebo pečivo vykrájené do různých tvarů.
Načítám komentáře...