Kapustičky se šunkou
Seznam surovin
- kapusta růžičková 500 gramů
- šunka 250 gramů (vařená nebo sušená)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Očistěte kapustičky od špinavých a žlutých lístků, popřípadě je omyjte. Plátky šunky nakrájejte na menší kousky (asi 2 x 2 cm).
2. Ve větším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a kapustičky v ní 2 minuty povařte.
3. Slijte je, propláchněte studenou vodou, aby si zachovaly barvu, a překrojte je na poloviny.
4. Mezi poloviny kapustiček vlož- te kousky šunky a propíchněte párátkem. Takto pokračujte, až budou všechny růžičky propíchnuté párátky.
5. Kapustičky rozprostřete na olejem vymazaném plechu, osolte je a opepřete.
6. Pečte asi 15–20 minut, nebo do té doby, než začnou okraje kapustiček chytat barvu. V polovině pečení je zkontrolujte a protřeste, aby se obrátily.
7. Upečené kapustové jednohubky naaranžujte na talíř a ihned podávejte
Poznámka k receptu
Do růžičkových „sendvičů“ se výborně hodí i uzené maso nebo anglická slanina.
Načítám komentáře...