KARI KOŠÍČKY S KREVETAMI
Postup přípravy
1. Z citronů ostrouhejte kůru a dejte ji do misky. Prolisujte k ní česnek a přidejte sůl a olivový olej. Krevety zbavte hlaviček, oloupejte a naložte do marinády. Nechte odležet 15 minut.
2. Důlky v muffinové formě vymažte olejem. Rozbalte těsto won ton a vyložte jím každý důlek (budete potřebovat asi 2 plátky na 1 košíček). Těsto v košíčku opět potřete tenkou vrstvou oleje a dejte do trouby. Pečte při teplotě 180 °C asi 10 minut. Pak nechte zchladnout.
3. Crème fraîche smíchejte s kari a dochuťte solí a citronovou šťávou (měla by stačit 1 lžíce, aby směs byla svěží, ale ne příliš kyselá). Rozpalte pánev a vsypte do ní krevety i s marinádou. Opékejte je asi 2–3 minuty, dokud nezrůžovějí, pak je z pánve vyjměte. Každý košíček naplňte lžící omáčky, vložte do něj krevetu a přidejte pár lístků rukoly.
Poznámka k receptu
Těsto won ton koupíte v obchodech s asijskými potravinami i v některých asijských večerkách. Je vyválené i nakrájené.
Načítám komentáře...