Kedlubnové carpaccio s kozím sýrem
Seznam surovin
- kedlubna 4 kusy
- jablka 2 kusy (Granny Smith)
- paprička chilli zelená 2 kusy
- sýr kozí 200 gramů (čerstvý)
- cibulka jarní 2 kusy
- hrášek cukrový 1 hrst
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- máta 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva limetková 2 lžíce
- limetková kůra 1 kus
- pažitka (na posypání)
- semínka sezamová (na posypání)
- sůl
Postup přípravy
1. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Jablka zbavte jádřince a pokrájejte. Lusky můžete překrojit, chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte na tenká kolečka.
2. Z oleje, limetové šťávy a kůry vymíchejte dresink. Zeleninu promíchejte s dresinkem, rozdělte na talíře a posypte bylinkami a sezamovými semínky.
3. Nakonec na salát rozdrobte kozí sýr, podle chuti dosolte a ozdobte pažitkou.
Poznámka k receptu
Mladá a šťavnatá kedlubna, čerstvý cukrový hrášek a jablka spolu s bylinkami a lahodnými kozím sýrem v sobě mají všechny chutě začínajícího léta.
Načítám komentáře...