Knedlíkoví ušáci
Seznam surovin
- knedlík houskový 16 plátků
- klobása 4 kusy (menší)
- sýr 16 plátků (např. Eidam)
- vejce 2 kusy
- česnek (prolisovaný, nebo kečup, na potření)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
- olej (na smažení)
- majonéza 2 lžíce (na ozdobení)
- salát zelený (listy, na ozdobení)
Postup přípravy
Klobásky rozkrojíme na půlky a každou ještě podélně rozkrojíme (získáme tím 16 kousků). Osm plátků houskového knedlíku podle chuti potřeme česnekem nebo kečupem (ale nemusíme), na každý položíme šikmo dva kousky klobásky tak, aby lehce přečnívaly přes okraj, přidáme dva plátky sýru a zakryjeme zbylými plátky knedlíku.
Naplněné knedlíky podle potřeby spíchneme párátky a opatrně je obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Ve větší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a obalené knedlíky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, rozdělíme na talíře, na každý knedlík uděláme z majonézy bílý „ocásek“ a doplníme je listy zeleného salátu.
Načítám komentáře...