Bramborové koláče s vinnou klobásou
Seznam surovin
- brambory 750 gramů (uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- vejce 1 kus
- sůl 1 lžička
- mouka (na vál)
- sádlo (na vymazání plechu)
- pažitka (na posypání)
Na náplň:
- klobása vinná 1 kilogram
- zelí kysané 300 gramů
Postup přípravy
Klobásu rozdělíme na 4 části a každou stočíme do šneku. Ze zelí vymačkáme štávu.
Brambory oloupeme, nastrouháme na vál, navrchu utvoříme důlek, vyklepneme do něj vejce, zasypeme ho moukou smíchanou se solí a nejprve nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme ho na čtyři části, rozválíme je na pomoučeném válu na kruhy silné asi 2 cm a přeložíme je na dva vymazané plechy (nebo do čtyř kulatých vymazaných forem). Na každý kruh rozdělíme zelí, položíme na něj stočenou klobásu a koláče upečeme dozlatova při 180 °C.
Před podáváním koláče posypeme nakrájenou pažitkou.
Načítám komentáře...