Bramborový koláč s cibulí
Seznam surovin
- brambory 700 gramů
- vejce 3 kusy
- cibule 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- sýr tvrdý 80 gramů (Čedar nastrouhaný)
- máslo 50 gramů
- tymián 6 snítek
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a propláchneme studenou vodou. Necháme je odkapat a pak je opatrně v utěrce vymačkáme.
Brambory vložíme do mísy, přisypeme mouku a sýr, přimícháme vejce a lžičku lístků tymiánu. Těsto osolíme, opepříme a promícháme. Cibule oloupeme a každou nakrájíme asi na čtyři silnější kolečka.
Formu na koláč vyložíme papírem na pečení, lehce ho potřeme máslem a nalijeme do ní těsto. Poklademe ho kolečky cibule, které pokapeme zbylým máslem, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Načítám komentáře...