Bramborový koláč s cibulí I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory vložíme do hrnce s vodou a uvaříme je ve slupce doměkka.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, necháme ji zesklovatět na rozehřátém oleji a odstavíme z ohně.

Vejce smícháme se smetanou, hořčicí, nastrouhaným eidamem a na kostky nakrájeným blaťáckým zlatem a vše rozmixujeme na hladký krém, do kterého vmícháme lístky tymiánu a podle chuti ho přisolíme.

Uvařené brambory slijeme, oloupeme, nakrájíme na tenké hranolky a polovinu jich rozložíme na dno vymazané a vysypané zapékací formy. Přelijeme je třetinou sýrové směsi, přidáme vrstvu cibule a zakryjeme ji druhou polovinou brambor. Vše zalijeme zbylou sýrovou směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 35 - 45 minut, dokud koláč nebude ve středu při lehkém tlaku prstu pružný a nezačne na povrchu zlátnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...