Celozrnný koláč s červenou řepou a cibulí
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka celozrnná 175 gramů
- ovesné vločky 100 gramů
- máslo 100 gramů
- mrkev 100 gramů (nastrouhaná)
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání formy)
Na náplň:
- cibule červená 3 kusy (velká)
- řepa červená 3 kusy (střední)
- mléko 2,5 decilitru (kravské, kozí nebo ovesné)
- vejce 3 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mouku, ovesné vločky a nakrájené máslo uhněteme v kuchyňském robotu na drobenku. Přidáme nastrouhanou mrkev a dále zpracováváme v robotu, dokud směs neutvoří kouli.
Těsto opatrně rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát, přeneseme ho do vymazané formy a uložíme na 30 minut do chladničky.
Oloupané a na kolečka nakrájené cibule zvolna opečeme na oleji asi 15 - 20 minut, dokud nezačnou karamelizovat. Řepy oloupeme, nastrouháme, nasypeme na dno korpusu a zasypeme opečenou cibulí.
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme a nalijeme na náplň. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 40 minut dozlatova.
Načítám komentáře...