Cibulový koláč se šunkou
Postup přípravy
V míse promneme mouku se změklým máslem, žloutkem a solí. Přidáme 2 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odležet.
Pak těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na kulatý plát silný asi 2 mm a vyložíme jím kulatou koláčovou formu lehce vymazanou máslem. Těsto dobře do formy namačkáme po celé ploše, dno propícháme na několika místech vidličkou a zasypeme vrstvou suchých fazolí. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a když těsto začne růžovět, snížíme teplotu na 150 °C a těsto dopečeme dozlatova.
Podušenou cibuli osolíme, opepříme a ještě vlažnou ji promícháme s vejci, drobně nakrájenou šunkou a jarními cibulkami, vmícháme smetanu a podle chuti přisolíme. Z formy s těstem opatrně vysypeme fazole, naplníme ji připravenou směsí a koláč pečeme ještě asi 25 minut při 160 °C.
Načítám komentáře...