Cuketový koláč s chilli a fetou
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- sůl
- listové těsto 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- žloutek 1 kus
- rajčatová omáčka 2 decilitry (s chilli - kupovaná)
- rajčátka cherry 200 gramů
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Cukety omyjeme, podélně rozkrojíme, semínka vydlabeme a cukety nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm. Obojí vhodíme do vroucí osolené vody, povaříme 2 minuty, scedíme a osušíme.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na čtvercový plát, rozdělíme ho na čtvrtiny, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a okraje každého kousku trochu stočíme dovnitř.
Stočené okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem. Vnitřek každého koláče potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe střídavě cuketou, cibulkou, rajčátky nakrájenými na čtvrtiny a fetou nakrájenou na kostky. Náplň osolíme a opepříme.
Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Ještě horké je posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Přidejte do náplně i hrst nasekaných černých oliv.
Načítám komentáře...