Cuketový koláč s mozzarellou
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení (nebo křehké slané)
- cuketa 2 kusy
- smetana zakysaná 1 kelímek
- cibule šalotka 2 kusy
- vejce 2 kusy
- sýr Mozzarella 1 balení (v nálevu)
- rajčátka cherry 10 kusů
- olej olivový 2 lžíce
- olivy černé 1 lžíce (bez pecek)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka (na vál)
- žloutek (na potření)
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vyložíme jím kulatou formu a okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem. Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky, rychle je opečeme v pánvi na olivovém oleji, osolíme, opepříme a dáme stranou.
V míse vyšleháme zakysanou smetanu s vejci a směs osolíme a opepříme. Na dno těsta naskládáme polovinu opečených cuket a oloupané, na tenké plátky nakrájené šalotky. Zalijeme je smetanovou směsí, přidáme druhou polovinu cuket a cibule a povrch koláče ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami, rozpůlenými rajčátky a plátky mozzarelly.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 40 minut. Upečený koláč necháme lehce prochladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Pro výraznější chuť použijte místo mozzarelly rozdrobený sýr Feta.
Načítám komentáře...