Houbový quiche

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Přísady na těsto krátce prohněteme, vzniklou žmolenku nasypeme na pomoučený vál a propracujeme na hladké těsto. Rozválíme ho na tenký kulatý plát, opatrně ho přeneseme do kulaté formy a pomocí prstů ho vytvarujeme podle formy. Dno propícháme vidličkou a těsto uložíme na 10 minut do chladničky.

Pak na těsto položíme kruh vystřižený z papíru na pečení, nasypeme na něj suché fazole jako zátěž, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 minut. Pak opatrně vysypeme fazole (necháme si je ve sklenici na další pečení podobných koláčů), odstraníme papír na pečení a těsto pečeme ještě 5 minut.

V míse promícháme crème fraîche se smetanou a prošlehanými vejci. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme půlku nahrubo nastrouhaného sýru (může být i nakrájený na drobné kostičky) a opečenou slaninu (bez vypečeného tuku).

Směs nalijeme na těsto posypané zbytkem nastrouhaného sýru a povrch ozdobíme houbami, klobáskou, jarní cibulkou...

Teplotu trouby snížíme na 190 °C, vložíme do ní koláč a pečeme asi 25 minut, dokud směs nezačne zlátnout. Před podáváním necháme quiche trochu vychladnout a případně ho ještě ozdobíme čerstvými snítkami tymiánu.

Poznámka k receptu

Crème fraîche je lehce zakysaná smetana krémové konzistence s vysokým obsahem tuku. U nás ji lze sehnat poměrně těžko, ale nahradit ji můžete třeba zakysanou smetanou Chef de Créme od Yoplait, která je původní francouzské specialitě chutí velmi blízká.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...