Košíčky s krevetami
Seznam surovin
- křehké těsto (slané)
- krevety 20 kusů (vařené ocásky)
- chřest 5 kusů (mladé stonky)
- avokádo 1 kus (menší, zralé)
- limetka 1 kus
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- paprika červená 1/2 kusu
- koriandr 1 lžička (čerstvý, nakrájený)
- sůl
- máslo (na vymazání formiček)
Postup přípravy
Chřest očistíme, krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned prudce zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Špičky stonků odkrojíme a dáme stranou. Zbylé stonky nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, osolíme, pokapeme limetkovou štávou, vmícháme koriandr a směs necháme v chladu odležet.
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a dužninu rozmixujeme s pomazánkovým máslem a zbylou šťávou z limetky.
Těsto rozdělíme asi na 20 kousků a vtlačíme je do vymazaných formiček na košíčky a prsty ještě dobře vymačkáme do tenké vrstvy. Košíčky rozložíme na plech a upečeme dozlatova při 190 °C (asi 12 minut).
Košíčky vyklopíme z formiček a po vychladnutí je naplníme připravenou směsí. Do každého přidáme ještě lžičku avokádové pasty a ozdobíme krevetkou a hlavičkami chřestu.
Recept na slané křehké těsto najdete zde.
Načítám komentáře...