Křupavý lososový koláč

Seznam surovin

Na koláč:

Na salát:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nahrubo nakrájený pórek a cukety zlehka osmahneme ve velkém pánvi na olivovém oleji. Přidáme snítky čerstvého tymiánu a vaříme na mírném ohni 30 minut, dokud není zelenina měkká a zlatavá. Na prvních 15 minut pánev přikryjeme pokličkou a nezapomeneme pravidelně míchat. Hotovou zeleninu necháme 5-10 minut zchladnout.

Do prochladlé zeleniny vmícháme lososa natrhaného vidličkou, rozdrobíme do ní sýr Feta, přidáme citronovou kůru a dvě vejce a dobře promícháme.

Zapékací mísu o průměru asi 30 cm lehce vymažeme olejem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na velký plát a vyložíme jím zapékací mísu tak, aby dostatečně překrývalo i okraje a stačilo na zakrytí náplně. Na těsto rozložíme připravenou směs a zakryjeme ji přesahujícím těstem.

Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným parmazánem. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme na spodním roštu 45 - 50 minut dozlatova a dokřupava.

Mezitím dobře omyjeme římský salát a okurku, obojí nakrájíme na plátky a položíme na servírovací talíř nebo prkénko. V misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a špetku soli a pepře a touto zálivkou pokapeme salát i okurku. Přidáme horký upečený koláč a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...