Kynuté koláče s nivou a jablky
Seznam surovin
- kynuté těsto
- jablka 2 kusy
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva)
- ořechy vlašské 50 gramů
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- mléko 2 lžíce
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
Postup přípravy
Třetinu nivy nastrouháme, smícháme s pomazánkovým máslem a zředíme mlékem.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát a přeneseme je na vymazaný plech. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
Pláty těsta potřeme připravenou sýrovou směsí, poklademe plátky jablek a zbylou nakrájenou nivou a posypeme nasekanými ořechy. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a když těsto na okrajích začne zlátnout, snížíme teplotu na 160 °C a koláče dopečeme dozlatova.
Před podáváním můžeme každou porci koláče ještě doplnit čerstvou řeřichou.
Recept na kynuté těsto najdete zde. Přidejte do něj ale jen polovinu cukru, tedy 50 g.
Načítám komentáře...