Masová roláda v listovém těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Toastový chléb nakrájíme na kostičky, v misce jej zvlhčíme vínem, necháme nasáknout a pak střídku vymačkáme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, ochutíme paprikou, kmínem, solí a pepřem a za stálého míchání restujeme 15 - 20 minut. Z masové směsi odvaříme všechnu vodu a necháme vychladnout.

V misce promícháme masovou směs s vejcem, protlakem, pažitkou, prolisovaným česnekem, rozmočeným chlebem, cukrem a hořčicí. Těsto rozdělíme na dva díly a každý na pomoučeném válu rozválíme na plát. Pruh na středu plátu posypeme vždy v pruhu strouhankou, na ni urovnáme vždy polovinu masové náplně a obě rolády zavineme.

Rolády přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 8 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme ještě 17 minut.

Poznámka k receptu

Poklaďte těsto pod masovou náplní tenkými plátky libové anglické slaniny, roláda bude ještě chutnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...