Masová roláda v listovém těstě
Seznam surovin
- listové těsto 500 gramů
- mleté maso 500 gramů
- cibule 1 kus
- víno bílé 0,7 decilitru
- vejce 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- chléb toastový 3 plátky (světlý)
- pažitka 3 lžíce (nasekaná)
- strouhanka 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- kmín 2 lžičky (celý)
- hořčice dijonská 1 lžička
- cukr 1 lžička
- kmín (mletý)
- paprika sladká (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, v misce jej zvlhčíme vínem, necháme nasáknout a pak střídku vymačkáme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, ochutíme paprikou, kmínem, solí a pepřem a za stálého míchání restujeme 15 - 20 minut. Z masové směsi odvaříme všechnu vodu a necháme vychladnout.
V misce promícháme masovou směs s vejcem, protlakem, pažitkou, prolisovaným česnekem, rozmočeným chlebem, cukrem a hořčicí. Těsto rozdělíme na dva díly a každý na pomoučeném válu rozválíme na plát. Pruh na středu plátu posypeme vždy v pruhu strouhankou, na ni urovnáme vždy polovinu masové náplně a obě rolády zavineme.
Rolády přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 8 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme ještě 17 minut.
Poznámka k receptu
Poklaďte těsto pod masovou náplní tenkými plátky libové anglické slaniny, roláda bude ještě chutnější.
Načítám komentáře...