Mini frittaty s kadeřávkem a slaninou
Seznam surovin
- salát kadeřavý 100 gramů
- sýr 100 gramů (Gouda)
- slanina anglická 120 gramů
- bílek 5 kusů
- máslo 3 lžíce
- mléko 65 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně k nim přimíchejte vejce a máslo. Přidejte nasekaný kadeřávek, mléko, na kostičky nakrájenou slaninu, osolte a opepřete.
2. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a nalijte do nich připravené vaječné těsto. Na povrch každého košíčku nasypte nahrubo nastrouhaný sýr a pečte 20 minut. Hned po upečení objeďte každý muffin dokola nožem, aby šel dobře vyjmout. Okamžitě podávejte
Načítám komentáře...