Mini quiche
Seznam surovin
- chléb toastový 12 kusů
- šunka prosciutto crudo 12 plátků
- sýr Ricotta 200 gramů
- sýr Čedar 90 gramů
- mléko 125 mililitrů
- semínka sezamová (na ozdobení)
- tymián (čerstvý k podávání)
- petržel hladkolistá (k podávání)
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z plátků toastového chleba odkrojte okraje a střídku vyválejte důkladně válečkem na tenkou placku.
2. Formy na muffiny vymažte máslem. Každý otvor vyplňte plátkem chleba a lehce přitlačte. Dejte do trouby asi na 5 minut, aby muffiny zezlátly.
3. Po vyndání z trouby vyložte každou formu plátkem prosciutta.
4. V misce smíchejte vejce, mléko a ricottu. Touto směsí zalijte chleby, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vložte do trouby. Pečte asi 10–15 minut.
5. Na závěr ozdobte tymiánem, petrželkou a posypte sezamem.
Poznámka k receptu
Quiche je jednoduchá klasika. Zkuste tentokrát toastový chleba místo listového nebo jiného těsta a udělejte skvělou svačinu na sobotní výlet.
Načítám komentáře...