Mini quiche

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z plátků toastového chleba odkrojte okraje a střídku vyválejte důkladně válečkem na tenkou placku.

2. Formy na muffiny vymažte máslem. Každý otvor vyplňte plátkem chleba a lehce přitlačte. Dejte do trouby asi na 5 minut, aby muffiny zezlátly.

3. Po vyndání z trouby vyložte každou formu plátkem prosciutta.

4. V misce smíchejte vejce, mléko a ricottu. Touto směsí zalijte chleby, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vložte do trouby. Pečte asi 10–15 minut.

5. Na závěr ozdobte tymiánem, petrželkou a posypte sezamem.

Poznámka k receptu

Quiche je jednoduchá klasika. Zkuste tentokrát toastový chleba místo listového nebo jiného těsta a udělejte skvělou svačinu na sobotní výlet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...