Okurkový quiche s kozím sýrem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- máslo 140 gramů (studené)
- sůl 1/4 lžičky
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- okurka salátová 1 kus
- smetana zakysaná 1 kelímek
- smetana na vaření 1 kelímek
- sýr tvarohový 200 gramů (Cottage)
- vejce 3 kusy
- sýr kozí 100 gramů (s bílou plísní)
- sýr tvrdý 100 gramů (nízkotučný, nastrouhaný)
- žampiony 6 kusů (větší)
- rajčátka cherry 1 hrst
- olej olivový 1 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mouku, nakrájené máslo a sůl zpracujeme na drobenku, přilijeme vodu a uhněteme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme 30 minut odležet v chladu.
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, orestujeme je na části olivového oleje, osolíme a opepříme. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o průměru trochu větším, než je průměr kulaté formy. Vyložíme jím formu, těsto dobře přimáčkneme ke stěnám formy a dno rovnoměrně zasypeme žampiony. Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme je na zbylém olivovém oleji. Osolíme je, opepříme a polovinu nasypeme na žampiony. Přidáme na kostky nakrájený kozí sýr a polovinu nastrouhaného sýru. Cottage rozmícháme s oběma smetanami a vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na náplň.
Nakonec povrch koláče poklademe plátky rajčátek a posypeme zbytkem nastrouhaného sýru a opečených okurkových kostiček. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Necháme ho krátce zchladnout, nakrájíme a podáváme ještě vlažný.
Načítám komentáře...