Páj Mediterian
Seznam surovin
- křehké těsto (slané)
- sýr Mozzarella 1 balíček
- lilek 150 gramů
- paprika červená 150 gramů
- cuketa 100 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- bazalka 1 lžíce (nakrájená)
- česnek 2 stroužky
- tymián 1/2 lžičky (lístky)
- oregano 1/2 lžičky
- sůl
- tuk (na vymazání formy)
- vejce 1/2 kusu (rozšlehané s 1 lžící vody, na potření)
Postup přípravy
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kostičky lilku. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, bazalku, tymián, oregano, protlak a oloupaný a na plátky nakrájený česnek, osolíme a krátce podusíme. Na závěr vmícháme kostičky cukety a odstavíme z ohně.
Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na dva kulaté pláty silné asi 2 mm a jedním vyložíme vymazanou kulatou formu o průměru asi 26 cm. Na dno rozložíme podušenou zeleninu, poklademe ji plátky mozzarelly a vše zakryjeme plátem zbylého těsta, do jehož středu jsme vykrojili kulatý otvor. Okraje plátů po obvodu smáčkneme prsty dohromady, povrch potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a zakryjeme alobalem.
Páj zapečeme asi 10 minut při 210 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C, odstraníme alobal a páj dopečeme dozlatova.
Recept na slané křehké těsto najdete zde.
Načítám komentáře...