Páj s kuřetem a houbami
Seznam surovin
- houby 150 gramů
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- cibulka jarní 1 svazek
- vývar kuřecí 300 mililitrů
- listové těsto 300 gramů
- vejce 1 kus
- muškátový oříšek 1/4 lžičky
- bobkový list 2 kusy
- tymián 2 snítky
- creme fraîche 1,5 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na delší, asi 1 centimetr široké proužky, jarní cibulku nasekejte nahrubo. Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. V pekáčku rozpalte olej s máslem a kuře zprudka orestujte. Přidejte jarní cibulku a opět krátce opečte. Pak přidejte nastrouhaný muškátový oříšek, bobkový list, lístky tymiánu, houby, promíchejte a orestujte. Nakonec vmíchejte crème fraîche, hladkou mouku, hořčici a zalijte kuřecím vývarem. Promíchejte a krátce povařte.
2. Listové těsto rozválejte a překryjte jím pekáček, okraje úhledně srolujte podél okrajů. Pokud část těsta zbyla, můžete z ní vytvořit ozdoby (třeba lístky nebo růžičky) a koláč jimi ozdobit. Nakonec těsto na několika místech propíchejte vidličkou, aby z něj mohla unikat pára, a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut dozlatova.
Načítám komentáře...