Paštika z jatýrek v listovém košíčku
Seznam surovin
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kuřecí vnitřnosti 1 kilogram (jater)
- tymián 1 lžička
- máslo 250 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- listové těsto 2 kusy
- mandlové plátky 1 hrst
- feferony 1 kus
- řeřicha (na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V pánvi rozehřejte olej. Pokrájejte cibuli nadrobno a nechte na rozpáleném oleji zpěnit. Nadrťte česnek a společně s očištěnými kuřecími játry přidejte do pánve. Duste tak dlouho, dokud se veškerá tekutina nevypaří.
2. Přendejte obsah pánve do misky, zasypte tymiánem, špetkou soli a pepře a společně s máslem a šlehačkou rozmixujte.
3. Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto rozválejte a vykrájejte z něj formičkou kolečka. Ze zbytku těsta utvořte válečky a z nich vytvarujte ke každému kolečku vyvýšený okraj. Takto připravené kousky dejte do trouby a pečte dozlatova (asi 15 minut).
4. Po vychladnutí je naplňte paštikou a dozdobte opraženými mandlovými plátky, najemno pokrájenou feferonkou a řeřichou.
Poznámka k receptu
Použijte kachní játra a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
Načítám komentáře...