Piadina
Seznam surovin
Placky:
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- sůl 5 gramů
- jedlá soda 2 gramy
- sádlo 70 gramů (změklé)
- voda 200 mililitrů (nebo mléko množství může být až 250 ml)
Náplň:
- šunka prosciutto crudo 8 plátků
- salám 8 plátků (Coppa)
- Mortadella 4 plátky (velké)
- Robiola 8 plátků
- rukola 4 hrsti
Postup přípravy
1. Mouku přesypte na vál, uprostřed udělejte důlek, do něj přidejte sůl, sodu a sádlo. Postupně přilévejte vodu (nemusíte spotřebovat všechnu) a vypracujte vláčné, elastické těsto. Hněťte asi 5 minut, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Zabalené do fólie nechte 30 minut odpočívat.
2. Pak těsto rozdělte na 4 stejné díly a z každého vyválejte opravdu tenkou placku. Na tálu nebo velké pánvi placky postupně opečte. Nejprve 2–3 minuty z jedné strany, přičemž udělejte do placky několik vpichů vidličkou, pak obraťte a dopečte další 2–3 minuty.
3 Teplé piadini přehněte a naplňte prosciuttem, parmazánem, robiolou a rukolou.
Načítám komentáře...