Polentový koláč

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušená rajčata propláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. Bujon připravíme podle návodu na obalu, do vroucího bujonu vsypeme tenkým pramínkem za stálého šlehání polentu a vaříme 5 minut. Jakmile se začne polenta odlepovat od stěn kastrolu, odstavíme ji z ohně, vmícháme vločky másla, rozdrcenou chilli papričku a sušená rajčata.

Papírem na pečení vyložíme nízkou zapékací misku, potřeme ho olejem a navrch rozetřeme polentovou kaši. Vrch důkladně zarovnáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Misku zakryjeme fólií a polentu necháme důkladně ztuhnout asi hodinu v lednici.

Nakrájený salám a slaninu vyškvaříme na pánvi, maso vyjmeme a na sádle orestujeme z obou stran kolečka rajčat. Na suché pánvi opečeme na plátky nakrájené žampiony. Polentu rozkrájíme na řezy a každý doplníme rajčetem, žampiony a salámem se slaninou. Nakonec vše ozdobíme lístky rukoly.

Poznámka k receptu

Polentu můžete před zdobením ještě opéct na rozpáleném olivovém oleji.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...