Quiche s brokolicí a gorgonzolou I

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte přípravou těsta: do food processoru dejte na kostičky nakrájené studené máslo, mouku a sůl, postupně přidávejte vodu. Nejprve vznikne drobenka, která se postupně spojí v kouli. Těsto můžete ještě krátce dohníst ručně. Kouli těsta zabalte do fólie a uložte na hodinu do lednice. Můžete si ji připravit i den předem.

2. Těsto rozválejte na placku a přeneste do koláčové formy, není třeba ji vymazávat. Těsto do formy vmáčkněte. Pokud se potrhá, spojte trhliny kouskem těsta, přečnívající okraje odřízněte. Zakryjte pečicím papírem, nasypte zátěž (například fazole) a pečte tzv. naslepo 20 minut při 200 °C.

3. Brokolici očistěte, nakrájejte na růžičky, povařte 2–3 minuty a nechte okapat. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, zpěňte na olivovém oleji, přidejte brokolici a krátce orestujte. Goudu nastrouhejte nahrubo, vejce rozmíchejte v misce vidličkou spolu se smetanou, osolte a opepřete.

4. Na předpečený korpus rovnoměrně rozprostřete zeleninovou směs, zasypte polovinou sýra, zalijte vejci se smetanou a posypte zbylým sýrem. Gorgonzolu natrhejte na kousky, které naskládejte na koláč. Vraťte formu do trouby a pečte 25–30 minut, dokud není povrch zlatavý. Před podáváním nechte vychladnout.

Poznámka k receptu

Ingredience na formu o průměru 24 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...