Quiche s kyselým zelím a uzeným
Seznam surovin
- mouka 200 gramů (hladká + na podsypání)
- vejce 4 kusy
- máslo 100 gramů
- slanina 250 gramů (nebo něo prorostlejšího uzeného)
- cibule 1 kus
- zelí kysané 700 gramů
- smetana zakysaná 150 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, ½ lžičky soli, 1 vejce a máslo rychle zpracujte v hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladničce 30 minut odpočinout.
2. Slaninu pokrájejte na malé kousky (pár větších nechte stranou na ozdobu). Rozpalte pánev, vhoďte do ní slaninu a přidejte na plátky pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, přihoďte pokrájené kysané zelí. Restujte asi 10 minut, občas promíchejte.
3. Těsto vyndejte z lednice a rozválejte ho na pomoučené ploše na plát o trochu větší, než je velikost koláčové formy (ø 28cm), a přeneste ho do ní – mělo by pokrýt i stěny formy. Těsto k formě trochu přimáčkněte, propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 10 minut předpéct. Pak ho vyndejte a nechte zchladnout.
4. Rozmíchejte v misce zakysanou smetanu se zbylými vejci, osolte, opepřete a vmíchejte do vychladlého zelí se slaninou. Vzniklou směs nalijte do formy na předpečené těsto, rozprostřete ji po celém jeho povrchu a ozdobte kousky slaniny, které jste odložili stranou. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
- 30 minut chlazení těsta
Načítám komentáře...