Quiche s parmskou šunkou
Seznam surovin
- krekry 200 gramů (TUC)
- máslo 100 gramů
- vejce 3 kusy
- smetana na šlehání 250 gramů
- sýr Parmezán 3 lžíce
- pórek 1/2 kusu
- šunka parmská 10 dekagramů
- rajčata sušená 1 hrst
- sůl mořská 1 špetka (podle chuti)
- pepř 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct na 10 minut. Mezitím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu.
Do korpusu naskládejte pórek, parmskou šunku a sušená rajčata, zalijte směsí s vajíčky a pečte asi 20 minut při 190 °C, dokud směs nezezlátne. Povrch můžete ozdobit několika křupavými TUC mini.
Načítám komentáře...