Quiche s ratatouille
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- cuketa 1 kus
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- listové těsto 1 balení
- vejce 3 kusy
- sýr Ementál 100 gramů (Emmentalu Président v bločku )
- olej olivový 3 lžíce
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Omyjte lilek, cuketu a papriku. Neloupejte je a pokrájejte je na kousky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte kousky lilku a cukety, nechte povařit 4 minuty. Pokračujte přidáním papriky a cibule, osolte a opepřete. Vypněte oheň, zakryjte a nechte chvíli odpočívat.
2. Troubu předehřejte na 180ᵒ C. Koláčovou formu vyložte listovým těstem a dno propíchejte vidličkou. V misce ušlehejte vejce, přidejte smetanu ke šlehání, sůl, pepř a směs koření. Na těsto v koláčové formě rozprostřete ratatouille zbavené tekutiny, snítku a čerstvého tymiánu, rozmarýnu a nastrouhaný sýr.
3. Opatrně vlijte tekutou směs a vložte do trouby. Pečte cca 40 minut.
Načítám komentáře...