Quiche s rýžovou krustou
Seznam surovin
- rýže 2 hrnky (vařené)
- sýr tvrdý 1/2 hrnku (Čedar nastrouhaný)
- vejce 5 kusů
- mléko 1 hrnek
- brokolice 1 kus (jen růžičky, bez košťálu)
- sýr tvrdý 1 hrnek (Gruyere nastrouhaný)
- cibulka jarní 1 kus
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- salát polníček (dle chuti)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte vařenou rýži, nastrouhaný čedar a 1 vejce. Rýžovou hmotu namačkejte do koláčové (nebo podobné) formy na dno a po stěnách. Vrstva by měla byt silná asi 0,5cm.
2. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C, dokud okraje nezezlátnou (5 - 7 minut).
3. Smíchejte v míse zbylá vejce, mléko, růžičky brokolice, sýr, nakrájenou zelenou cibulku a muškátový oříšek. Osolte a opepřete. Vaječnou směs nalijte na upečenou krustu.
4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C, až quiche na okrajích zezlátne a vaječná směs uprostřed zatuhne (potrvá to asi 30–35 minut). Upečený koláč ozdobte lístky polníčku.
Poznámka k receptu
Na přípravu quiche je vhodnější loupaná rýže, která více lepí a lépe stmelí koláčovou krustu.
Načítám komentáře...