Quiche se žampiony a schwarzwaldskou šunkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 140 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
- cukr 1 špetka
- mouka (na vál)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- tuk (na vymazání)
Na oblohu:
- smetana na šlehání 2 decilitry
- žampiony 150 gramů
- vejce 2 kusy
- šunka schwarzwaldská 50 gramů
- sýr polotvrdý 50 gramů (Gouda nastrouhaná)
- feferony 2 kusy (pro děti vynecháme)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- pepř černý 1/2 lžičky (čerstvě mletý, pro děti vynecháme)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku se solí a špetkou cukru, přidáme 125 g na kousky nakrájeného másla, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme ho do mikrotenové fólie nebo sáčku a necháme nejméně hodinu odležet v chladničce.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, pokryjeme ho na vločky nakrájenými zbylými 15 g studeného másla, těsto složíme a znovu rozválíme. Přeneseme ho do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy a okraje zvedneme.
Povrch těsta propícháme vidličkou, pak ho obložíme očištěnými a na plátky nakrájenými žampiony a plátky šunky, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a zalijeme smetanou smíchanou s vejci.
Nakonec koláč posypeme nastrouhaným sýrem a na kousky nakrájenými feferonkami zbavenými
semínek, vložíme ho do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.
Načítám komentáře...