Quiche se žampiony a schwarzwaldskou šunkou

Seznam surovin

Na oblohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku se solí a špetkou cukru, přidáme 125 g na kousky nakrájeného másla, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme ho do mikrotenové fólie nebo sáčku a necháme nejméně hodinu odležet v chladničce.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, pokryjeme ho na vločky nakrájenými zbylými 15 g studeného másla, těsto složíme a znovu rozválíme. Přeneseme ho do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy a okraje zvedneme.

Povrch těsta propícháme vidličkou, pak ho obložíme očištěnými a na plátky nakrájenými žampiony a plátky šunky, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a zalijeme smetanou smíchanou s vejci.

Nakonec koláč posypeme nastrouhaným sýrem a na kousky nakrájenými feferonkami zbavenými
semínek, vložíme ho do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...