Rajčatový quiche se sýrovou náplní
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 1 kus
- sýr Parmezán 4 lžíce (strouhaný)
- sůl
- pepř
Náplň::
- rajčata 12 kusů (různé druhy)
- sýr Mozzarella 2 kusy (nastrouhaná)
- sýr Ricotta 400 gramů
- vejce 2 kusy
- sýr Mascarpone 400 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1.Těsto: Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet na 1 hodinu do ledničky.
2. Náplň: Všechny sýry a vejce šlehejte v misce, dokud nezískáte hladký krém. Ten zakryjte potravinářskou fólií a nechte ho odležet asi 10 minut v ledničce.
3. Odleželé těsto mezi dvěma potravinářskými fóliemi rozválejte na placku o něco větší než je průměr koláčové formy, a pomocí válečku ho do ní přemístěte. Vtlačte ho do krajů, přebytek odstraňte a dno korpusu vyložte asi polovinou rajčat, pokrájených na plátky.
4. Rajčata zalijte sýrovou náplní a pečte 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. 5. Po vyndání quiche ihned poklaďte zbylými plátky čerstvých rajčat.
Poznámka k receptu
Různobarevná rajčátka udělají z tohoto sytého koláče pastvu nejen pro chuťové buňky, ale také pro oči.
Načítám komentáře...