Rybí šátečky se špenátem
Seznam surovin
- špenát 300 gramů
- česnek 4 stroužky
- olej olivový
- rybí filety 400 gramů
- šťáva citronová
- listové těsto 400 gramů
- vejce 1 kus (nebo dle potřeby)
- citron (na ozdobu)
Postup přípravy
Spařte na pánvi 300 g čerstvého špenátu společně se 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky a odložte stranou. Na olivovém oleji opečte zlehka 400 g rybích filetů a potom je zakápněte citronovou šťávou. Rozválejte 400 g listového těsta a rozkrájejte ho na menší čtverce. Polovinu z nich nechte v celku a polovině vykrojte doprostřed otvor. Na polovinu čtverců bez otvoru dejte špenát a přes něj položte kousky ryby. Pokapejte citronem a zakryjte kouskem špenátu. Přiklopte těstem s otvorem, okraje přimáčkněte, potřete rozšlehaným vejcem a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C (asi 15 minut). Citron nakrájejte na měsíčky a zlehka je opečte na pánvi. Šátečky dozdobte opečenými půl kolečky citronu.
Načítám komentáře...