Skvělé Florentské muffiny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Muffi novou formu vymažte máslem. Zbylé máslo rozehřejte na pánvi a opeč- te na něm najemno nakrájenou bílou část pórku, přidejte nasekaný špenát a nechte ho zavadnout. Osolte, opepřete a restujte 2 minuty.

2. Křehké těsto vyválejte a vykrojte z něj 8 koleček o průměru 10 cm. Natlačte je do vymazané formy, nechte asi 1 cm místa, muffi ny pečením nabudou. Do kaž- dého důlku nasypte vrchovatou lžíci na kostičky nakrájené slaniny a přidejte 2 lžíce špenátovo-pórkové směsi. Koncem vařečky udělejte v každé špenátové vrstvě důlek a vyklepněte do něj vejce. Každý muffi n bohatě posypte nastrouhaným čedarem.

3. Plech dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte buď 25 minut, nebo dokud nejsou prostředky muffi nů pevné a těsto zlaté. Nechte 5 minut odpočinout ve formě a teprve potom vyjměte z plechu. Hned podávejte

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...