Slaný koláč
Seznam surovin
- listové těsto 1 kus
- smetana zakysaná 1 kus (nebo crème fraîche )
- ančovičky 10 kusů
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus
- sýr Ementál 100 gramů
Postup přípravy
1. Na rozválené listové těsto natřete vrstvu crème fraîche, na ni naskládejte plátky slaniny, celé ančovičky a na kolečka nakrájenou cibuli. Bohatě posypte nahrubo nastrouhaným ementálem.
2. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Nechte chvilku vychladnout a krájejte na porce. Koláč chutná teplý i studený.
Poznámka k receptu
Na slaný koláč inspirovaný slavným alsaským tarte flambée potřebujete jen pár surovin, kterým to ovšem společně výborně ladí. Odolejte pokušení ho ještě vylepšovat, takhle je totiž úplně dokonalý.
Načítám komentáře...