Slaný koláč s ricottou
Seznam surovin
- křehké těsto 1 balení
- paprika červená 2 kusy
- pancetta 80 gramů
- sýr Ricotta 250 gramů (Galbani)
- sýr Parmezán 50 gramů (nebo Galbani Grana Padano D.O.P.)
- vejce 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- sůl 2 špetky
- pepř 2 špetky (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Papriky omyjte a nakrájejte na drobné kostičky, nezapomeňte odstranit všechna semínka. Restujte v pánvi na extra panenském olivovém oleji při střední teplotě asi 10 minut do křupava. Nechejte vychladnout.
2. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a osmahněte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte k paprikám.
Ve velké míse rozetřete ricottu, sýr grana padano a vejce, vše důkladně promíchejte.
3. Rozbalte křehké těsto, vložte na pečící papír do kulaté formy, okraje nechte přesahovat.
4. Naplňte paprikami a směsí z ricotty, rovnoměrně rozetřete. Okraje těsta přeložte směrem dovnitř a pečte v troubě při 180 °C po dobu 20 minut.
5. Podávejte teplé se salátem z polníčku.
Načítám komentáře...