Slaný koláč s ricottou a cherry
Seznam surovin
- listové těsto 200 gramů
- sýr Ricotta 250 gramů
- bylinky 2 lžíce
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- klobása 1 kus (pikantní)
- cibule 1 kus
- rajčátka cherry 1 hrst
- rajčatový protlak 1 lžička (Spak)
- kečup 1 lžíce (Spak)
- olej 1 dávka
- rukola 1 hrst
- sýr měkký 1 hrst (balkánský)
Postup přípravy
Těsto vyválejte, přendejte do kulaté koláčová formy a přebytečné okraje seřízněte nebo zahněte dovnitř. Ricottu prošlehejte s vejcem, osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Klobásu nakrájejte na kolečka a pak je překrojte. Cibuli nasekejte najemno a rajčata pokrájejte na malé kousky. V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm cibuli a přisypte klobásu a rajčata. Vše opečte a vmíchejte protlak a kečup. Dobře promíchejte, ještě krátce opečte a směs stáhněte z ohně. Na těsto ve formě naneste ricottu a rozetřete ji. Navrch rozprostřete směs z pánve. Koláč vložte do trouby předehřáté na 190 C. Pečte 25 až 30 minut. Po upečení ho dozdobte rukolou a rozdrobeným sýrem.
Načítám komentáře...