Slaný kukuřičný koláč
Seznam surovin
- kukuřičná krupice 150 gramů
- vývar kuřecí 6 decilitrů
- sůl 1 lžička
- sýr s modrou plísní 50 gramů (Niva na ozdobení)
- rajčátka cherry 4 kusy (na ozdobení)
Na náplň:
- houby 600 gramů
- klobása 400 gramů (čerstvá, neuzená)
- olej olivový 1/2 decilitru
- tymián 1 lžíce (lístky)
- česnek 2 stroužky
- bazalka 6 lístků
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Krupici zamícháme do vařícího se vývaru se lžičkou soli a za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše. Nalijeme ji do kulaté koláčové formy vyložené papírem na pečení a necháme ztuhnout.
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a zprudka orestujeme v kastrolu na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián a nakrájenou bazalku, opepříme, osolíme, promícháme a houby rozetřeme na ztuhlou kaši ve formě.
Klobásy stočíme do šneků, spíchneme je špejlemi a rozložíme na koláč. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Těsně před koncem pečení rozložíme na koláč na kostičky nakrájenou Nivu a rozpůlená rajčátka. Pokud houby začnou během pečení příliš osychat, zakryjeme koláč papírem na pečení.
Načítám komentáře...