Slaný sýrový koláč
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- špenát 200 gramů
- vejce 4 kusy
- smetana 250 mililitrů
- sýr 250 gramů (tvrdý)
- šunka 200 gramů (dušená)
- muškátový oříšek 1 špetka
- máslo 2 lžíce (na vymazání formiček)
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Špenát spařte, prolijte studenou vodou, nechte ho okapat a pak listy nakrájejte na kousky.
2. Vejce rozšlehejte se smetanou, sýrem nastrouhaným nahrubo, šunkou nakrájenou na kostičky a nakrájeným špenátem. Okořeňte čerstvě nastrouhnutým muškátovým oříškem. Solte opatrně, protože sýr a šunka jsou slané.
3. Těsto rozválejte na výšku 0,5 cm. Zapékací formičky vymazané máslem vyložte těstem (přebytečné těsto odstraňte nožem), vlijte na ně náplň a pečte asi 15 minut dozlatova
Poznámka k receptu
Pokud máte víc času, přidejte do náplně ještě 2 cibule osmažené na másle.
Načítám komentáře...