Špenátový koláč s parmazánem
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 110 gramů
- máslo 70 gramů (změklé)
- sýr Parmezán 20 gramů (nastrouhaný)
- žloutek 1 kus
Náplň:
Postup přípravy
1. Mouku rychle zpracujte s máslem, sýrem a žloutkem na těsto a nechte ho nejmíň 1 hodinu odležet v chladu.
2. Všechny suroviny na náplň promíchejte dohromady, osolte a okořeňte a přesuňte je do hlubší formy, vyložené pečicím papírem.
3. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C (elektrickou na 180 °C). Ztuhlé těsto nastrouhejte přímo do formy vyložené pečicím papírem na náplň tak, aby byla drobenkou z těsta rovnoměrně pokrytá.
4. Koláč pečte asi 40 minut (až bude náplň prohřátá a těsto upečené dozlatova.
Poznámka k receptu
Jeden z nejlahodnějších důkazů faktu, že koláče nemusí být jen sladké.
Načítám komentáře...