Strašidelné minipizzy
Seznam surovin
Na těsto:
- droždí 25 gramů
- voda 2 decilitry (vlažná)
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
Na omáčku:
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (krájená)
- bazalka 1 lžička
- cukr 1 lžička (nebo trochu více)
- sůl
- pepř bílý
Kromě toho:
- sýr Mozzarella 150 gramů (plátky na zapékání)
- kapary
Postup přípravy
Z droždí, trochy vlažné vody, lžičky mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě. Pak ho promícháme se zbytkem mouky, vody a lžičkou soli a velmi důkladně uhněteme těsto, kterým několikrát bouchneme o vál, aby bylo dobře propracované (kvalita pizzy závisí právě na intenzitě zpracování těsta). Těsto pak necháme na teplém místě 30 minut kynout.
Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli orestujeme za stálého míchání na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek a rajčata, vmícháme bazalku a cukr a na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Pak omáčku osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát, nakrájíme ho na obdélníčky, přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a okraje mírně zvedneme. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou (asi 2 cm na okrajích necháme volné), pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.
Z plátků mozzarelly vykrojíme pomocí formičky postavičky duchů, rozložíme je na horké pizzy, na každého ducha položíme dvě kapary jako oči a zapečeme ještě asi 5 minut.
Načítám komentáře...