Šunkový toč
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 180 gramů
- smetana zakysaná 2 lžíce
- žloutek 1 kus
- sůl 1 lžička
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
Na náplň:
- šunka 150 gramů
- sýr tvrdý 150 gramů
- smetana zakysaná 2 lžíce
- vejce 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- paprika 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
Šunku semeleme nebo nasekáme v sekacím strojku a nasypeme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, smetanu, mletou papriku a drobně nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklé máslo, žloutek a tolik smetany, abychom vypracovali vláčné nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 4 mm a potřeme ho náplní tak, aby zůstal na spodním okraji asi 2 cm a na vrchním okraji asi 4 cm široký pruh bez náplně. Těsto pevně stočíme jako roládu, zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.
Pak roládu nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, rozložíme je na lehce vymazaný plech a pečeme dozlatova asi 20 minut při 190 °C.
Načítám komentáře...