Sýrová roláda s bazalkou
Seznam surovin
- sýr krémový 230 gramů (Philadelphia, Lučina, či Žervé)
- sýr s modrou plísní 120 gramů (Niva, nebo Modřenín)
- rajčata sušená 1/3 hrnku
- petrželka velkolistá (na ozdobu)
- krekry 1 balení
Pesto:
- špenát 1 hrnek (čerstvé isty)
- petržel hladkolistá 3,4 hrnku
- bazalka 1/3 hrnku
- česnek 1 stroužek
- ořechy vlašské 1/3 hrnku
- olej olivový 3 lžíce
- sýr tvrdý 120 gramů (Parmezán)
Postup přípravy
1. Ručním šlehačem nastaveným na střední rychlost prošlehejte philadelphii s nivou dohladka. Na plech položte pečicí papír a rozetřete na něj sýrovou směs v obdélníku asi 20 x 28cm. Přikryjte plech fólií a dejte na 1 hodinu do chladu.
2. PESTO: Rozmixujte dohladka špenát, petrželku, bazalku a česnek nakrájený na plátky. Do rozmixované směsi přimíchejte nasekané ořechy a přidejte olej i nastrouhaný parmazán. Nakonec do pesta přimíchejte sušená rajčata.
3. Pesto s rajčaty rozetřete rovnoměrně na sýrový obdélník. S pomocí a podporou pečicího papíru zarolujte (při rolování odlupujte zespodu pečicí papír jen tolik, kolik je potřeba).
4. Hotovou rolku zabalte do papíru, okraje zahněte nebo zavažte a chlaďte alespoň 2 hodiny. Papír odstraňte, ozdobte bylinkami a květy a podávejte s krekry (nebo se suchary či s chlebem).
Poznámka k receptu
Sušená rajčata můžete do pesta i rozmixovat, sýrová roláda tím získá jinou, rajčatově nasládlou chuť.
Načítám komentáře...