Sýrový quiche

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z mouky, másla, sýra, vajíčka a soli vytvořte hladké těsto. Pokud by bylo příliš suché a nespojovalo by se, přilijte trochu mléka, aby vzniklo nelepivé kompaktní těsto. Je-li příliš řídké, přidejte trochu
mouky. Vytvořte z něj bochánek a zabalený v kuchyňské fólii ho nechte v lednici přibližně hodinu uležet.

2. Poté ho vyválejte a přeneste do tukem vymazané a hrubou moukou (nebo strouhankou) vysypané kulaté koláčové formy. Vidličkou propíchejte dno těsta a dejte ho na 8 minut předpéct do trouby
předehřáté na 180 °C.

3. Na ještě teplý korpus rozetřete mascarpone. Teplem povolí a půjde pak krásně roztírat. Osolte a opepřete a poté vyložte hruškami, pokrájenými na plátky. Nakonec posypte nastrouhaným či
rozdrobeným sýrem.

4. Vraťte na dalších 15 minut do trouby a pečte při stejné teplotě. Koláč je hotový, když vrcholky hrušek zezlátnou. Po vyndání ho ozdobte lístky špenátu nebo rukoly

Poznámka k receptu

TIP: Celý koláč zasypte ještě nastrouhaným parmazánem, bude krásně vonět.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...