Sýrový quiche
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 170 gramů (+hrubá na vysypání formy)
- máslo 100 gramů (změklé+na vymazání formy)
- sýr Parmezán 50 gramů (nastrouhaný)
- vejce 1 kus
- sůl 2 špetky
Náplň:
- sýr Mascarpone 250 gramů
- hrušky 3 kusy
- sýr s modrou plísní 100 gramů
- špenát (lístky na ozdobení)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Z mouky, másla, sýra, vajíčka a soli vytvořte hladké těsto. Pokud by bylo příliš suché a nespojovalo by se, přilijte trochu mléka, aby vzniklo nelepivé kompaktní těsto. Je-li příliš řídké, přidejte trochu
mouky. Vytvořte z něj bochánek a zabalený v kuchyňské fólii ho nechte v lednici přibližně hodinu uležet.
2. Poté ho vyválejte a přeneste do tukem vymazané a hrubou moukou (nebo strouhankou) vysypané kulaté koláčové formy. Vidličkou propíchejte dno těsta a dejte ho na 8 minut předpéct do trouby
předehřáté na 180 °C.
3. Na ještě teplý korpus rozetřete mascarpone. Teplem povolí a půjde pak krásně roztírat. Osolte a opepřete a poté vyložte hruškami, pokrájenými na plátky. Nakonec posypte nastrouhaným či
rozdrobeným sýrem.
4. Vraťte na dalších 15 minut do trouby a pečte při stejné teplotě. Koláč je hotový, když vrcholky hrušek zezlátnou. Po vyndání ho ozdobte lístky špenátu nebo rukoly
Poznámka k receptu
TIP: Celý koláč zasypte ještě nastrouhaným parmazánem, bude krásně vonět.
Načítám komentáře...