Sýrový závin se zeleninou a šunkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 60 gramů
- sýr tvrdý 30 gramů (nastrouhaný)
- tvaroh měkký 20 gramů
- žloutek 1 kus
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- sýr Ricotta 250 gramů
- šunka 5 plátků
- vejce 2 kusy
- fenykl 1 kus (čerstvý)
- mrkev 1 kus (větší, oloupaná)
- sůl
Na posypání a potření:
- sýr Parmezán 50 gramů (jemně nastrouhaný)
- smetana 2 lžíce
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, tvaroh, změklé máslo, žloutek a nastrouhaný sýr, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet.
Mezitím fenykl s mrkví nakrájíme na menší kostky, krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. V míse smícháme ricottu s vejci, osolíme a přimícháme zeleninu.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, poklademe ho plátky šunky, rozetřeme na něj směs se zeleninou, okraje těsta potřeme tence smetanou a těsto s náplní stočíme do závinu. Přeložíme ho na plech s papírem na pečení, potřeme na povrchu zbylou smetanou, posypeme parmazánem a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Pokud během pečení začne povrch rychle zlátnout, zakryjeme závin alobalem.
Načítám komentáře...